sâmbătă, 2 ianuarie 2016

                                       Reguli, principii și valori
  1.            Niciodată o societate nu poate evolua câtă vreme  n-are reguli și principii după care să se conducă, n-are o scară de valori, sau n-are valori iar când le are nu le respectă și nu le valorizează.
  2. Știați că 

    1. „Demnitatea umană, 

    2. libertatea, 

    3. democraţia, 

    4. egalitatea, 

    5. statul de drept şi
    6. drepturilor omului 

    sunt valorile intrinseci ale Uniunii Europene? ”


      1. Valorile si principiile umane nu numai că ne pot ghida, dar ne pot și motiva. În viață ai un scop care poate fi atins doar dacă respecți regulile societății și valorile oferite de aceasta. 
     2.Pentru a exista un regim democratic este necesară existenţa unor valori de bază: libertatea, dreptatea şi egalitatea în faţa legii, transparenţă, toleranţă, competiţia dreaptă, egalitatea. Aceste valori ale societăţii democratice reprezintă ideile de bază ale unei anumite comunităţi. Pentru membrii comunităţii, acestea devin practici, tocmai prin comportamentul cetăţenilor şi al autorităţilor publice.Uniunea este fondata pe respectul pentru demnitatea umana, libertate, democraţie, egalitate, stat de drept şi respectarea drepturilor omului, inclusiv a minoritaţilor. Valorile sunt comune Statelor Membre într-o societate în care prevaleaza pluralismul, nediscriminarea, toleranţa, justiţia, solidaritatea şi egalitatea între femei şi barbaţi (din Constituţia Europeana). alitatea şanselor, egalitatea în drepturi.

    3. Scopul acestui exercițiu a fost informarea și preluarea de informații corecte, înțelegerea principiilor care stau la baza societații si aplicarea acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu